Page 18FCEBD2B-4FEB-41E0-A69A-B0D02E5410AERectangle 52 Przejdź do treści

Szanowni Państwo!

Wiele osób spośród naszych Czytelników i Czytelniczek wybiera tradycyjną drukowaną wersję kwartalnika, ale są także tacy, którzy coraz częściej korzystają z nośników elektronicznych. Dlatego wprowadzamy cyfrową wersję „Przekroju”. Zapraszamy do wykupienia prenumeraty, w której ramach proponujemy nieograniczony dostęp do aktualnych i archiwalnych wydań kwartalnika.

Ci z Państwa, którzy nie zdecydują się na prenumeratę, będą mieli do dyspozycji bezpłatnie 3 „Przekrojowe” teksty oraz wszystkie rysunki Marka Raczkowskiego, krzyżówki, recenzje, ilustracje i archiwalne numery z lat 1945–2000. Zapraszamy do lektury!

wykup prenumeratę cyfrową

Treści z Archiwum

94 treści

Czytaj
Akcja Libertów walczy o mięso
’49
Akcja Libertów walczy o mięso
Kazimierz Koźniewski
Archiwum / Reportaż
Czytaj
W walce o nasze zdrowie
’49
W walce o nasze zdrowie
Adam Bochenek
Archiwum / Artykuł
Czytaj
[Mięso tylko na bony]
’49
[Mięso tylko na bony]
Karol "Charlie" Ferster
Czytaj
Po przejechaniu Brandysa kelner o północy wyciął mi mięso...
’49
Po przejechaniu Brandysa kelner o północy wyciął mi mięso...
Konstanty Ildefons Gałczyński
Czytaj
Błąd pana X
’51
Błąd pana X
Czesław Komarnicki
Archiwum / Esej
Czytaj
Mięso i agrafki
’53
Mięso i agrafki
Archiwum / Rozmaitości [2]
Czytaj
Punkt zdrowego żywienia
’54
Punkt zdrowego żywienia
Marian Eile
Czytaj
Mięso na boisku
’56
Mięso na boisku
Archiwum / Rozmaitości [2]
Czytaj
...do śnieczenia mięsów...
’56
...do śnieczenia mięsów...
Archiwum / Rozmaitości [2]
Czytaj
Co jemy? Świątecznie!
’57
Co jemy? Świątecznie!
Archiwum / Różności
Czytaj
Mieszanka wyborowa
’57
Mieszanka wyborowa
Jan Brzechwa
Czytaj
Prof. Filutek
’61
Prof. Filutek
Zbigniew Lengren
Archiwum / Profesor Filutek
Czytaj
Cielęcina na grzankach
’62
Cielęcina na grzankach
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Miseczki z mortadeli
’62
Miseczki z mortadeli
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Ryż z wieprzowiną i śliwkami
’62
Ryż z wieprzowiną i śliwkami
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Mięso duszone z fasolką
’62
Mięso duszone z fasolką
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Polędwica z serem
’62
Polędwica z serem
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Polędwica faszerowana
’62
Polędwica faszerowana
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Befsztyk z tatara
’63
Befsztyk z tatara
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Zraziki zawijane
’63
Zraziki zawijane
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Kurczę po węgiersku
’63
Kurczę po węgiersku
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Co piszą inni
’63
Co piszą inni
Archiwum / Co piszą inni
Czytaj
Szaszłyk z wołowiny
’63
Szaszłyk z wołowiny
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Kura faszerowana
’64
Kura faszerowana
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Pörkölt i gulyas
’64
Pörkölt i gulyas
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Zakrawana z chrzanem
’64
Zakrawana z chrzanem
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Potrawka z siekanego
’64
Potrawka z siekanego
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Spaghetti z mięsem
’64
Spaghetti z mięsem
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Żabie oczy
’64
Żabie oczy
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Dwa razy gęś
’64
Dwa razy gęś
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Potrawka z zająca
’65
Potrawka z zająca
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Wołowina egzotycznie
’65
Wołowina egzotycznie
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Wołowina a la sarna
’65
Wołowina a la sarna
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Jedno danie z wołowiny
’65
Jedno danie z wołowiny
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
"Siekane" na włoski sposób
’65
"Siekane" na włoski sposób
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Kurczę w pietruszce
’65
Kurczę w pietruszce
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Rolada z mięsa
’65
Rolada z mięsa
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Jedno danie bułgarskie
’65
Jedno danie bułgarskie
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Wołowa po burgundzku
’65
Wołowa po burgundzku
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Zrazy a la Ćwierczakiewiczowa
’65
Zrazy a la Ćwierczakiewiczowa
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie