Page 18FCEBD2B-4FEB-41E0-A69A-B0D02E5410AERectangle 52 Przejdź do treści

Szanowni Państwo!

Wiele osób spośród naszych Czytelników i Czytelniczek wybiera tradycyjną drukowaną wersję kwartalnika, ale są także tacy, którzy coraz częściej korzystają z nośników elektronicznych. Dlatego wprowadzamy cyfrową wersję „Przekroju”. Zapraszamy do wykupienia prenumeraty, w której ramach proponujemy nieograniczony dostęp do aktualnych i archiwalnych wydań kwartalnika.

Ci z Państwa, którzy nie zdecydują się na prenumeratę, będą mieli do dyspozycji bezpłatnie 3 „Przekrojowe” teksty oraz wszystkie rysunki Marka Raczkowskiego, krzyżówki, recenzje, ilustracje i archiwalne numery z lat 1945–2000. Zapraszamy do lektury!

wykup prenumeratę cyfrową

Treści z Archiwum

585 treści

Czytaj
Nie połykaj!
’50
Numer 21/1950
Strona 7
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Przepisy na czasie, czyli jak odżywiać się w lecie.
’51
Numer 27/1951
Strona 6
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Kult w kuchni czyli coś z ryb
’57
Numer 20/1957
Strona 13
Archiwum / Różności
Czytaj
Ratujcie nasze podniebienia!
’57
Numer 21/1957
Strona 16
Czytaj
Chińska kuchnia i polityka
’57
Numer 23/1957
Strona 4
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Sól w oku
’57
Numer 25/1957
Strona 21
Czytaj
Kartki z podróży. To co "po wiedeńsku"
’57
Numer 28/1957
Strona 18
Archiwum / Korespondencja
Czytaj
Od statystyki do mistyki
’57
Numer 31/1957
Strona 7
Czytaj
Woda i wóda
’57
Numer 32/1957
Strona 7
Czytaj
Nas to nie obchodzi
’57
Numer 35/1957
Strona 7
Czytaj
Coś z ryb
’57
Numer 37/1957
Strona 11
Czytaj
Mieszanka wyborowa
’57
Numer 38/1957
Strona 17
Czytaj
Szef kuchni poleca...
’58
Numer 36/1958
Strona 21
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Ryż po polsku
’60
Numer 38/1960
Strona 4
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Spróbujmy po włosku
’60
Numer 41/1960
Strona 17
Czytaj
Jedno danie
’61
Numer 53/1961
Strona 21
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Cielęcina na grzankach
’62
Numer 2/1962
Strona 22
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Kotlety wieprzowe po węgiersku
’62
Numer 4/1962
Strona 16
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Miseczki z mortadeli
’62
Numer 6/1962
Strona 21
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Ryż z wieprzowiną i śliwkami
’62
Numer 8/1962
Strona 17
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Jajecznica
’62
Numer 11/1962
Strona 17
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Mięso duszone z fasolką
’62
Numer 17/1962
Strona 21
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Polędwica z serem
’62
Numer 19/1962
Strona 21
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Jedno danie wiosenne - szpinak Marie-Jeanne
’62
Numer 21/1962
Strona 17
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Jedno danie na słodko - palacsinta
’62
Numer 23/1962
Strona 16
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Kiełbasa campingowa
’62
Numer 25/1962
Strona 17
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Makaron zapiekany
’62
Numer 27/1962
Strona 17
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Parówki z makaronem
’62
Numer 31/1962
Strona 17
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Grzyby
’62
Numer 32/1962
Strona 13
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Pomidory!
’62
Numer 33/1962
Strona 17
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Papryka na łatwo
’62
Numer 35/1962
Strona 17
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Gulasz ziemniaczany
’62
Numer 37/1962
Strona 17
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Polędwica faszerowana
’62
Numer 41/1962
Strona 17
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Pieczarki pod beszamelem (uproszczonym)
’62
Numer 44/1962
Strona 17
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Imalo
’62
Numer 46/1962
Strona 19
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Parówki w kapuście (czerwonej)
’62
Numer 48/1962
Strona 17
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Kawalerska wilia
’62
Numer 50/1962
Strona 28
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Trzy razy seler
’63
Numer 2/1963
Strona 21
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Kura z fasolką
’63
Numer 4/1963
Strona 17
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Kiełbasa na karnawał
’63
Numer 6/1963
Strona 13
Archiwum / Jedno danie