Page 18FCEBD2B-4FEB-41E0-A69A-B0D02E5410AERectangle 52 Przejdź do treści

Czas ucieka – „Przekrój” czeka!

W zimowym „Przekroju” przenosimy się do Lewantu! Smakujemy libańskie jedzenie, podziwiamy Aleppo i zastanawiamy się nad Tel Awiwem. Poza tym sprawdzamy, co para noblistów z ekonomii Duflo i Banerjee mówią o światowym ubóstwie. Opisujemy Gaję i jej twórcę Jamesa Lovelocka. Naprawdę dużo piszemy też o tym, dlaczego warto się tulić (nie tylko w zimie). I do tego: niedźwiedzie – białe, brunatne i czarne, nabiał i warzywa, a także przyroda w plenerze i w muzeum.

Już jest nowy „Przekrój”!

196 stron do czytania przez trzy miesiące. „Przekrój” w nowym formacie jest wygodniejszy do przeglądania i idealnie mieści się w skrzynce pocztowej. Zamów i ciesz się lekturą – tylko tutaj w niższej cenie. Sprawdź!

Treści z Archiwum

569 treści

Czytaj
Kuchnia olbrzymów
’50
Kuchnia olbrzymów
Lucjan Wolanowski
Archiwum / Reportaż
Czytaj
Kuchnia uspołeczniona na wesoło
’50
Kuchnia uspołeczniona na wesoło
Liks
Archiwum / Rozrywka
Czytaj
Ratunkuuu!!!
’52
Ratunkuuu!!!
Czytaj
Młoda matka
’53
Młoda matka
Maria Zientarowa
Czytaj
Ojciec
’53
Ojciec
Czytaj
Żona
’53
Żona
Marian Eile
Czytaj
Kucharz samotny, czyli mężczyzna doskonały
’54
Kucharz samotny, czyli mężczyzna doskonały
Stanisław Wrotny
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Naprawiamy sami
’54
Naprawiamy sami
Archiwum / Różności
Czytaj
Rozmowa z prof.dr. Jerzym Sawickim o "kuchniach rewizjonizmu"
’55
Rozmowa z prof.dr. Jerzym Sawickim o "kuchniach rewizjonizmu"
Andrzej Klominek
Czytaj
Chińska kuchnia i polityka
’57
Chińska kuchnia i polityka
Zygmunt Broniarek
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Kartki z podróży. To co "po wiedeńsku"
’57
Kartki z podróży. To co "po wiedeńsku"
Roman Burzyński
Archiwum / Korespondencja
Czytaj
"Ludwiki"
’57
"Ludwiki"
Jan Brzechwa
Czytaj
Kuchnia
’57
Kuchnia
Czytaj
Mały reportaż
’58
Mały reportaż
Kazimierz Koźniewski
Archiwum / Mały reportaż
Czytaj
Szef kuchni poleca...
’58
Szef kuchni poleca...
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Kuchnia z cenzusem
’59
Kuchnia z cenzusem
Czytaj
Kucharz trubadur
’59
Kucharz trubadur
Jerzy Jabrzemski
Archiwum / Fotoreportaż
Czytaj
Grochówka a la cesarz Witeliusz czyli co jadali Rzymianie
’60
Grochówka a la cesarz Witeliusz czyli co jadali Rzymianie
Mieczysław Lis-Gawalewicz
Archiwum / Różności
Czytaj
Spróbujmy po włosku
’60
Spróbujmy po włosku
Mieczysław Lis Gawalewicz
Czytaj
Kura Magdalenka
’61
Kura Magdalenka
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Kuchnia polska
’61
Kuchnia polska
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Kotlety wieprzowe po węgiersku
’62
Kotlety wieprzowe po węgiersku
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Kuchnia polska
’62
Kuchnia polska
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Kuchnia polska
’62
Kuchnia polska
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Pieróg z kapustą
’62
Pieróg z kapustą
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Kuchnia polska
’62
Kuchnia polska
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Rozprawa o gołąbkach
’62
Rozprawa o gołąbkach
M. I.
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Kuchnia polska
’62
Kuchnia polska
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Kuchnia polska
’62
Kuchnia polska
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Odcinek nadzwyczajny Kuchni Polskiej
’62
Odcinek nadzwyczajny Kuchni Polskiej
Kazimierz Kucharski
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Szparagi a la Iwaszkiewicz
’62
Szparagi a la Iwaszkiewicz
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Kuchnia polska
’62
Kuchnia polska
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Jedno danie na słodko - palacsinta
’62
Jedno danie na słodko - palacsinta
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Kuchnia polska
’62
Kuchnia polska
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Kuchnia polska
’62
Kuchnia polska
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Kurczęta po polsku
’62
Kurczęta po polsku
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Nalewki
’62
Nalewki
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Parówki z makaronem
’62
Parówki z makaronem
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Grzyby
’62
Grzyby
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Kabaczki
’62
Kabaczki
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska