pixel Page 18FCEBD2B-4FEB-41E0-A69A-B0D02E5410AERectangle 52 Przejdź do treści

Szanowni Państwo!

Wiele osób spośród naszych Czytelników i Czytelniczek wybiera tradycyjną drukowaną wersję kwartalnika, ale są także tacy, którzy coraz częściej korzystają z nośników elektronicznych. Dlatego wprowadzamy cyfrową wersję „Przekroju”. Zapraszamy do wykupienia prenumeraty, w której ramach proponujemy nieograniczony dostęp do aktualnych i archiwalnych wydań kwartalnika.

Ci z Państwa, którzy nie zdecydują się na prenumeratę, będą mieli do dyspozycji bezpłatnie 3 „Przekrojowe” teksty oraz wszystkie rysunki Marka Raczkowskiego, krzyżówki, recenzje, ilustracje i archiwalne numery z lat 1945–2000. Zapraszamy do lektury!

wykup prenumeratę cyfrową

Treści z Archiwum

69 treści

Czytaj
Jedzenie
’46
Jedzenie
Magdalena Samozwaniec
Archiwum / Tylko dla kobiet
Czytaj
W restauracji
’48
W restauracji
Stefania Grodzieńska
Archiwum / Felieton
Czytaj
O faszerowanych susłach i o tym, jak nie należy jeść
’49
O faszerowanych susłach i o tym, jak nie należy jeść
Leopold Tyrmand
Archiwum / Różności
Czytaj
Kuchnia uspołeczniona na wesoło
’50
Kuchnia uspołeczniona na wesoło
Liks
Archiwum / Rozrywka
Czytaj
To i owo
’55
To i owo
Archiwum / To i owo
Czytaj
Na szosie
’56
Na szosie
Marian Eile
Czytaj
Kuchnie sąsiadów
’60
Kuchnie sąsiadów
Roman Burzyński
Archiwum / Korespondencja
Czytaj
Kto co myśli - Na przyjęciu
’63
Kto co myśli - Na przyjęciu
Sławomir Mrożek
Czytaj
Karta restauracyjna - jedzenie importowane z Polski
’63
Karta restauracyjna - jedzenie importowane z Polski
Archiwum / Różności
Czytaj
Prof. Filutek
’65
Prof. Filutek
Zbigniew Lengren
Archiwum / Profesor Filutek
Czytaj
Prof. Filutek
’66
Prof. Filutek
Zbigniew Lengren
Archiwum / Profesor Filutek
Czytaj
Jedno danie. Mongolskie "buzy"
’68
Jedno danie. Mongolskie "buzy"
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Prof. Filutek
’71
Prof. Filutek
Zbigniew Lengren
Archiwum / Profesor Filutek
Czytaj
Skąd się biorą dziury w serze?
’72
Skąd się biorą dziury w serze?
Jan Kalkowski
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Śniadanie z wędzoną rybą
’73
Śniadanie z wędzoną rybą
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Jak jeśt loda w foremce?
’73
Jak jeśt loda w foremce?
L. Rust Hills
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Produkt roku 1974: krajowe krakersy
’74
Produkt roku 1974: krajowe krakersy
Archiwum / Opinie
Czytaj
Z Jarosławem Iwaszkiewiczem o jedzeniu rozmawia jego córka Maria Iwaszkiewicz
’74
Z Jarosławem Iwaszkiewiczem o jedzeniu rozmawia jego córka Maria Iwaszkiewicz
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Wywiad
Czytaj
Prof. Filutek
’74
Prof. Filutek
Zbigniew Lengren
Archiwum / Profesor Filutek
Czytaj
Propozycje menu na ogrodowe przyjęcie
’74
Propozycje menu na ogrodowe przyjęcie
J.D.
Archiwum
Czytaj
Co, w czym i jak podamy
’74
Co, w czym i jak podamy
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Kieliszki, obrusy i serwetki
’74
Kieliszki, obrusy i serwetki
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Przedświątecznie o przyprawach
’74
Przedświątecznie o przyprawach
Jan Kalkowski
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Co inni robią (i jedzą) w Święta?
’74
Co inni robią (i jedzą) w Święta?
Olekinaz H.
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Gdzie jadamy?
’75
Gdzie jadamy?
Agnieszka M.
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Gastronomiczny rekonesans: czy i gdzie można zjeść w nocy przy trasach samochodowych?
’75
Gastronomiczny rekonesans: czy i gdzie można zjeść w nocy przy trasach samochodowych?
Artur Bober
Archiwum / Artykuł
Czytaj
... w słowach wydać trudno bigosu smak przedziwny i woń cudną
’76
... w słowach wydać trudno bigosu smak przedziwny i woń cudną
Jan Kalkowski
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Bikiet warzyw
’76
Bikiet warzyw
Jan Kalkowski
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Podręczna encyklopedia warzyw i owoców (w kuchni)
’76
Podręczna encyklopedia warzyw i owoców (w kuchni)
JOG
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Pory
’76
Pory
JOG
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Dożyć 100 lat
’77
Dożyć 100 lat
jj
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Jedno danie
’77
Jedno danie
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Sałaty
’77
Sałaty
Archiwum / Różności
Czytaj
Pomidory
’77
Pomidory
JOG
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Z Montparnasse o naleśnikach
’78
Z Montparnasse o naleśnikach
Jan Kalkowski
Czytaj
Pomidor - najwspanialszy dar świata
’78
Pomidor - najwspanialszy dar świata
JOG
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Polubić mrożonki
’78
Polubić mrożonki
Leszek Mazan
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Salima, czyli jedzenie w salonie
’79
Salima, czyli jedzenie w salonie
Jan Kalkowski
Czytaj
Prof. Filutek
’80
Prof. Filutek
Zbigniew Lengren
Archiwum / Profesor Filutek
Czytaj
Prof. Filutek
’81
Prof. Filutek
Zbigniew Lengren
Archiwum / Profesor Filutek