Page 18FCEBD2B-4FEB-41E0-A69A-B0D02E5410AERectangle 52 Przejdź do treści

Szanowni Państwo!

Wiele osób spośród naszych Czytelników i Czytelniczek wybiera tradycyjną drukowaną wersję kwartalnika, ale są także tacy, którzy coraz częściej korzystają z nośników elektronicznych. Dlatego wprowadzamy cyfrową wersję „Przekroju”. Zapraszamy do wykupienia prenumeraty, w której ramach proponujemy nieograniczony dostęp do aktualnych i archiwalnych wydań kwartalnika.

Ci z Państwa, którzy nie zdecydują się na prenumeratę, będą mieli do dyspozycji bezpłatnie 3 „Przekrojowe” teksty oraz wszystkie rysunki Marka Raczkowskiego, krzyżówki, recenzje, ilustracje i archiwalne numery z lat 1945–2000. Zapraszamy do lektury!

wykup prenumeratę cyfrową

Treści z Archiwum

334 treści

Czytaj
Gastronomiczne notatki
’47
Gastronomiczne notatki
Koź.
Archiwum / Rozmaitości [2]
Czytaj
Jak nalewać piwo?
’57
Jak nalewać piwo?
Benedykt Kamiński
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Ratujcie nasze podniebienia!
’57
Ratujcie nasze podniebienia!
Jan Brzechwa
Czytaj
Sól w oku
’57
Sól w oku
Jan Brzechwa
Czytaj
Kartki z podróży. To co "po wiedeńsku"
’57
Kartki z podróży. To co "po wiedeńsku"
Roman Burzyński
Archiwum / Korespondencja
Czytaj
Od statystyki do mistyki
’57
Od statystyki do mistyki
Jan Brzechwa
Czytaj
Woda i wóda
’57
Woda i wóda
Jan Brzechwa
Czytaj
Nas to nie obchodzi
’57
Nas to nie obchodzi
Jan Brzechwa
Czytaj
Coś z ryb
’57
Coś z ryb
Jan Brzechwa
Czytaj
Mieszanka wyborowa
’57
Mieszanka wyborowa
Jan Brzechwa
Czytaj
Niech żyją bary!
’58
Niech żyją bary!
Jan Kalkowski
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Szef kuchni poleca...
’58
Szef kuchni poleca...
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Gastronomia z ciepłych mórz Smacznego!
’59
Gastronomia z ciepłych mórz Smacznego!
Archiwum / Kultura
Czytaj
Ryż po polsku
’60
Ryż po polsku
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Spróbujmy po włosku
’60
Spróbujmy po włosku
Mieczysław Lis Gawalewicz
Czytaj
Jedno danie
’61
Jedno danie
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Cielęcina na grzankach
’62
Cielęcina na grzankach
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Kotlety wieprzowe po węgiersku
’62
Kotlety wieprzowe po węgiersku
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Miseczki z mortadeli
’62
Miseczki z mortadeli
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Ryż z wieprzowiną i śliwkami
’62
Ryż z wieprzowiną i śliwkami
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Jajecznica
’62
Jajecznica
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Mięso duszone z fasolką
’62
Mięso duszone z fasolką
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Polędwica z serem
’62
Polędwica z serem
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Jedno danie wiosenne - szpinak Marie-Jeanne
’62
Jedno danie wiosenne - szpinak Marie-Jeanne
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Jedno danie na słodko - palacsinta
’62
Jedno danie na słodko - palacsinta
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Kiełbasa campingowa
’62
Kiełbasa campingowa
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Makaron zapiekany
’62
Makaron zapiekany
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Parówki z makaronem
’62
Parówki z makaronem
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Grzyby
’62
Grzyby
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Pomidory!
’62
Pomidory!
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Papryka na łatwo
’62
Papryka na łatwo
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Gulasz ziemniaczany
’62
Gulasz ziemniaczany
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Polędwica faszerowana
’62
Polędwica faszerowana
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Pieczarki pod beszamelem (uproszczonym)
’62
Pieczarki pod beszamelem (uproszczonym)
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Imalo
’62
Imalo
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Parówki w kapuście (czerwonej)
’62
Parówki w kapuście (czerwonej)
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Kawalerska wilia
’62
Kawalerska wilia
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Trzy razy seler
’63
Trzy razy seler
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Kura z fasolką
’63
Kura z fasolką
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Kiełbasa na karnawał
’63
Kiełbasa na karnawał
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie