Page 18FCEBD2B-4FEB-41E0-A69A-B0D02E5410AERectangle 52 Przejdź do treści

Czytanie owocuje!

W letnim „Przekroju” nadzieja i ciekawość, szczęśliwe trafy i wielkie odkrycia. Ukraińska literatura i sztuka, a także antywojenny Bertrand Russell pod rękę z Josephem Hellerem. Uważne słuchanie i świadome śnienie. Dzikie pływanie i zbieranie jagód. Dbanie o rozwój, zdrowie i dobrostan. Prasłowianie, Aborygeni i uciekające ze Słońca fotony.

Kup letni „Przekrój”

Aż 220 stron do czytania przez trzy miesiące. „Przekrój” w nowym formacie jest wygodniejszy do przeglądania i idealnie mieści się w skrzynce pocztowej. Zamów i ciesz się lekturą – tylko tutaj z bezpłatną przesyłką. Sprawdź!

Treści z Archiwum

462 treści

Czytaj
Przypominamy cukinię
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Gastronomiczne notatki
’47
Gastronomiczne notatki
Koź.
Czytaj
Jak nalewać piwo?
’57
Jak nalewać piwo?
Benedykt Kamiński
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Ratujcie nasze podniebienia!
’57
Ratujcie nasze podniebienia!
Jan Brzechwa
Czytaj
Sól w oku
’57
Sól w oku
Jan Brzechwa
Czytaj
Kartki z podróży. To co "po wiedeńsku"
’57
Kartki z podróży. To co "po wiedeńsku"
Roman Burzyński
Archiwum / Korespondencja
Czytaj
Od statystyki do mistyki
’57
Od statystyki do mistyki
Jan Brzechwa
Czytaj
Woda i wóda
’57
Woda i wóda
Jan Brzechwa
Czytaj
Nas to nie obchodzi
’57
Nas to nie obchodzi
Jan Brzechwa
Czytaj
Coś z ryb
’57
Coś z ryb
Jan Brzechwa
Czytaj
Mieszanka wyborowa
’57
Mieszanka wyborowa
Jan Brzechwa
Czytaj
Niech żyją bary!
’58
Niech żyją bary!
Jan Kalkowski
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Szef kuchni poleca...
’58
Szef kuchni poleca...
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Gastronomia z ciepłych mórz Smacznego!
’59
Gastronomia z ciepłych mórz Smacznego!
Archiwum / Kultura
Czytaj
Ryż po polsku
’60
Ryż po polsku
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Spróbujmy po włosku
’60
Spróbujmy po włosku
Mieczysław Lis Gawalewicz
Czytaj
Jedno danie
’61
Jedno danie
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Cielęcina na grzankach
’62
Cielęcina na grzankach
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Kotlety wieprzowe po węgiersku
’62
Kotlety wieprzowe po węgiersku
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Miseczki z mortadeli
’62
Miseczki z mortadeli
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Ryż z wieprzowiną i śliwkami
’62
Ryż z wieprzowiną i śliwkami
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Jajecznica
’62
Jajecznica
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Mięso duszone z fasolką
’62
Mięso duszone z fasolką
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Polędwica z serem
’62
Polędwica z serem
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Jedno danie wiosenne - szpinak Marie-Jeanne
’62
Jedno danie wiosenne - szpinak Marie-Jeanne
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Jedno danie na słodko - palacsinta
’62
Jedno danie na słodko - palacsinta
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Kiełbasa campingowa
’62
Kiełbasa campingowa
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Makaron zapiekany
’62
Makaron zapiekany
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Parówki z makaronem
’62
Parówki z makaronem
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Grzyby
’62
Grzyby
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Pomidory!
’62
Pomidory!
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Kabaczki
’62
Kabaczki
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Papryka na łatwo
’62
Papryka na łatwo
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Gulasz ziemniaczany
’62
Gulasz ziemniaczany
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Rydze panierowane
’62
Rydze panierowane
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Szarlotka
’62
Szarlotka
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Polędwica faszerowana
’62
Polędwica faszerowana
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Pieczarki pod beszamelem (uproszczonym)
’62
Pieczarki pod beszamelem (uproszczonym)
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Zając
’62
Zając
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Kuchnia Polska
Czytaj
Imalo
’62
Imalo
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie