pixel Page 18FCEBD2B-4FEB-41E0-A69A-B0D02E5410AERectangle 52 Przejdź do treści

Szanowni Państwo!

Wiele osób spośród naszych Czytelników i Czytelniczek wybiera tradycyjną drukowaną wersję kwartalnika, ale są także tacy, którzy coraz częściej korzystają z nośników elektronicznych. Dlatego wprowadzamy cyfrową wersję „Przekroju”. Zapraszamy do wykupienia prenumeraty, w której ramach proponujemy nieograniczony dostęp do aktualnych i archiwalnych wydań kwartalnika.

Ci z Państwa, którzy nie zdecydują się na prenumeratę, będą mieli do dyspozycji bezpłatnie 3 „Przekrojowe” teksty oraz wszystkie rysunki Marka Raczkowskiego, krzyżówki, recenzje, ilustracje i archiwalne numery z lat 1945–2000. Zapraszamy do lektury!

wykup prenumeratę cyfrową

Treści z Archiwum

71 treści

Czytaj
Jedzenie
’46
Jedzenie
Magdalena Samozwaniec
Archiwum / Tylko dla kobiet
Czytaj
W restauracji
’48
W restauracji
Stefania Grodzieńska
Archiwum / Felieton
Czytaj
O faszerowanych susłach i o tym, jak nie należy jeść
’49
O faszerowanych susłach i o tym, jak nie należy jeść
Leopold Tyrmand
Archiwum / Różności
Czytaj
Kuchnia uspołeczniona na wesoło
’50
Kuchnia uspołeczniona na wesoło
Liks
Archiwum / Rozrywka
Czytaj
To i owo
’55
To i owo
Archiwum / To i owo
Czytaj
Na szosie
’56
Na szosie
Marian Eile
Czytaj
Kuchnie sąsiadów
’60
Kuchnie sąsiadów
Roman Burzyński
Archiwum / Korespondencja
Czytaj
Kto co myśli - Na przyjęciu
’63
Kto co myśli - Na przyjęciu
Sławomir Mrożek
Czytaj
Karta restauracyjna - jedzenie importowane z Polski
’63
Karta restauracyjna - jedzenie importowane z Polski
Archiwum / Różności
Czytaj
Prof. Filutek
’65
Prof. Filutek
Zbigniew Lengren
Archiwum / Profesor Filutek
Czytaj
Prof. Filutek
’66
Prof. Filutek
Zbigniew Lengren
Archiwum / Profesor Filutek
Czytaj
Jedno danie. Mongolskie "buzy"
’68
Jedno danie. Mongolskie "buzy"
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Prof. Filutek
’71
Prof. Filutek
Zbigniew Lengren
Archiwum / Profesor Filutek
Czytaj
Skąd się biorą dziury w serze?
’72
Skąd się biorą dziury w serze?
Jan Kalkowski
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Śniadanie z wędzoną rybą
’73
Śniadanie z wędzoną rybą
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Jak jeśt loda w foremce?
’73
Jak jeśt loda w foremce?
L. Rust Hills
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Produkt roku 1974: krajowe krakersy
’74
Produkt roku 1974: krajowe krakersy
Archiwum / Opinie
Czytaj
Z Jarosławem Iwaszkiewiczem o jedzeniu rozmawia jego córka Maria Iwaszkiewicz
’74
Z Jarosławem Iwaszkiewiczem o jedzeniu rozmawia jego córka Maria Iwaszkiewicz
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Wywiad
Czytaj
Prof. Filutek
’74
Prof. Filutek
Zbigniew Lengren
Archiwum / Profesor Filutek
Czytaj
Propozycje menu na ogrodowe przyjęcie
’74
Propozycje menu na ogrodowe przyjęcie
J.D.
Archiwum
Czytaj
Co, w czym i jak podamy
’74
Co, w czym i jak podamy
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Kieliszki, obrusy i serwetki
’74
Kieliszki, obrusy i serwetki
Maria Iwaszkiewicz
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Przedświątecznie o przyprawach
’74
Przedświątecznie o przyprawach
Jan Kalkowski
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Co inni robią (i jedzą) w Święta?
’74
Co inni robią (i jedzą) w Święta?
Olekinaz H.
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Kuchnia astrologiczna czyli, co trzeba dać kochanemu mężczyźnie, zależnie od znaku, pod którym się urodził
’75
Kuchnia astrologiczna czyli, co trzeba dać kochanemu mężczyźnie, zależnie od znaku, pod którym się urodził
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Gdzie jadamy?
’75
Gdzie jadamy?
Agnieszka M.
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Gastronomiczny rekonesans: czy i gdzie można zjeść w nocy przy trasach samochodowych?
’75
Gastronomiczny rekonesans: czy i gdzie można zjeść w nocy przy trasach samochodowych?
Artur Bober
Archiwum / Artykuł
Czytaj
... w słowach wydać trudno bigosu smak przedziwny i woń cudną
’76
... w słowach wydać trudno bigosu smak przedziwny i woń cudną
Jan Kalkowski
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Bikiet warzyw
’76
Bikiet warzyw
Jan Kalkowski
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Podręczna encyklopedia warzyw i owoców (w kuchni)
’76
Podręczna encyklopedia warzyw i owoców (w kuchni)
JOG
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Pory
’76
Pory
JOG
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Dożyć 100 lat
’77
Dożyć 100 lat
jj
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Jedno danie
’77
Jedno danie
Jan Kalkowski
Archiwum / Jedno danie
Czytaj
Sałaty
’77
Sałaty
Archiwum / Różności
Czytaj
Pomidory
’77
Pomidory
JOG
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Z Montparnasse o naleśnikach
’78
Z Montparnasse o naleśnikach
Jan Kalkowski
Czytaj
Pomidor - najwspanialszy dar świata
’78
Pomidor - najwspanialszy dar świata
JOG
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Polubić mrożonki
’78
Polubić mrożonki
Leszek Mazan
Archiwum / Artykuł
Czytaj
Salima, czyli jedzenie w salonie
’79
Salima, czyli jedzenie w salonie
Jan Kalkowski
Czytaj
Prof. Filutek
’80
Prof. Filutek
Zbigniew Lengren
Archiwum / Profesor Filutek