pixel Page 18FCEBD2B-4FEB-41E0-A69A-B0D02E5410AERectangle 52 Przejdź do treści

 

Halo, tu "Przekrój", Twoja lektura na jesienne dni, a w niej wszystko: od literatury po rozrywkę. Przesyłki na terenie Polski są (nadal!) darmowe, więc nie zwlekaj dłużej!

Kup numer jesienny

Jesienią działaj z głową. Jesienny numer kwartalnika możesz zamówić z dostawą do domu i w zestawie z zeszytem krzyżówek. Przesyłki na terenie Polski są (nadal!) darmowe.

Kup numer jesienny z krzyżówkami
Przekrój
Danie najlepiej smakuje na ciepło, podane z lodami waniliowymi dobrej jakości. Kusi
2017-06-20 00:00:00
dieta cud

Rabarbar pod kruszonką

zdjęcie: cyclonebill, (CC BY-SA 2.0)
Rabarbar pod kruszonką
Rabarbar pod kruszonką

300 g mąki (pół na pół – biała i razowa pszenna albo orkiszowa)
100 g płatków owsianych
4 garście poppingu z amarantusa
5 łyżek cukru pudru
300 g masła

nadzienie:
6 łodyg rabarbaru – obrane, w kawałkach
cukier brązowy

płatki migdałów do posypania

 

Mąkę, płatki, popping, cukier i masło połączyć palcami tak, by powstała kruszonka – grudki. Rabarbar obrać, pokroić. Natłuścić blaszkę, wyłożyć na nią rabarbar, posypać od serca cukrem brązowym, na to wysypać kruszonkę, na wierzch można dać trochę cukru i skrawków masła oraz płatki migdałów. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180° przez 30–40 min, aż kruszonka zrobi się złocista. Danie najlepiej smakuje na ciepło, podane z lodami waniliowymi dobrej jakości. 
 

Zamów prenumeratę cyfrową

Z ostatniej chwili!

U nas masz trzy bezpłatne artykuły do przeczytania w tym miesiącu. To pierwszy z nich. Może jednak już teraz warto zastanowić się nad naszą niedrogą prenumeratą cyfrową, by mieć pewność, że żaden limit Cię nie zaskoczy?

Data publikacji:

okładka
Dowiedz się więcej

Prenumerata
Każdy numer ciekawszy od poprzedniego

Zamów już teraz!

okładka
Dowiedz się więcej

Prenumerata
Każdy numer ciekawszy od poprzedniego

Zamów już teraz!