Page 18FCEBD2B-4FEB-41E0-A69A-B0D02E5410AERectangle 52 Przejdź do treści

Szanowni Państwo!

Wiele osób spośród naszych Czytelników i Czytelniczek wybiera tradycyjną drukowaną wersję kwartalnika, ale są także tacy, którzy coraz częściej korzystają z nośników elektronicznych. Dlatego wprowadzamy cyfrową wersję „Przekroju”. Zapraszamy do wykupienia prenumeraty, w której ramach proponujemy nieograniczony dostęp do aktualnych i archiwalnych wydań kwartalnika.

Ci z Państwa, którzy nie zdecydują się na prenumeratę, będą mieli do dyspozycji bezpłatnie 7 „Przekrojowych” tekstów oraz wszystkie rysunki Marka Raczkowskiego, krzyżówki, recenzje, ilustracje i archiwalne numery z lat 1945–2000. Zapraszamy do lektury!

wykup prenumeratę cyfrową
Przekrój
Brukiew pomaga na kaszel, a topinambur obniża poziom cukru we krwi.
2018-09-14 00:00:00
dieta cud

Brukiew, jarmuż i topinambur

ilustracja: Tomek Kozłowski
Brukiew, jarmuż i topinambur
Brukiew, jarmuż i topinambur

5 jesiennych zalet brukwi, jarmużu i topinamburu:


brukiew pomaga na kaszel (odciskamy sok ze zmiksowanej brukwi, pijemy małymi łyżkami kilka razy dziennie);
– zielone, fioletowobrązowe i fioletowozielone liście jarmużu pięknie wyglądają, a poza tym są źródłem białka, błonnika, witamin C i K;
topinambur obniża poziom cukru we krwi, poziom cholesterolu, a nawet ciśnienie.

 


 

Zamów prenumeratę cyfrową

Z ostatniej chwili!

7 to nadzwyczajna liczba w numerologii – w Chinach brzmi podobnie do słowa „pewny”. U nas masz siedem pewnych i bezpłatnych artykułów do przeczytania w tym miesiącu. To pierwszy z nich. Może jednak już teraz warto zastanowić się nad naszą niedrogą prenumeratą cyfrową, by mieć pewność, że żaden limit Cię nie zaskoczy?

Na co jest sezon

Październik: jarmuż, topinambur, brukiew, rzodkiewka, gruszki, jabłka, seler, burak ćwikłowy, pietruszka, marchew, por, fasola, kalafior, brokuł, kalarepa, sałata, ziemniaki, szpinak, kabaczek, patison, pigwa, śliwki, cukinia, dynia, skorzonera, pasternak, winogrona, dzika róża, żurawina, brukselka, cykoria, koper

Listopad: jarmuż, topinambur, brukiew, seler, burak ćwikłowy, kapusta pekińska, por, brokuł, szpinak, skorzonera, pasternak, żurawina, brukselka, cykoria

Grudzień: jarmuż, topinambur, brukiew, por, pasternak, brukselka

 

Data publikacji:

okładka
Dowiedz się więcej

Prenumerata
Każdy numer ciekawszy od poprzedniego

Zamów już teraz!

okładka
Dowiedz się więcej

Prenumerata
Każdy numer ciekawszy od poprzedniego

Zamów już teraz!