Page 18FCEBD2B-4FEB-41E0-A69A-B0D02E5410AERectangle 52 Przejdź do treści

Zakwieciło, zabzyczało – wiosna!

W wiosennym „Przekroju” kwiaty, zapylacze, dużo miodu i jeszcze więcej wody. Z okazji wiosennych porządków piszemy sporo o ładzie i bałaganie. Zagłębiamy się w historię Celtów, a także przenosimy się w przyszłość i sprawdzamy, co świat – i nas – czeka już za jakiś czas. Do tego sporo rozmyślamy o nieśmiertelności i z uwagą pochylamy się nad (ludzką i nie tylko) uczciwością. ​​

Wiosenny „Przekrój” już jest!

Aż 220 stron do czytania przez trzy miesiące. „Przekrój” w nowym formacie jest wygodniejszy do przeglądania i idealnie mieści się w skrzynce pocztowej. Zamów i ciesz się lekturą – tylko tutaj w niższej cenie. Sprawdź!

Przekrój
Utwór ma charakter wyłącznie kulinarny!
2020-02-18 00:00:00
wierszówka

* * * (lubię jeść poza domem...)

szklany talerz, 1830–45 r.; żródło: zbiory MET
* * * (lubię jeść poza domem...)
* * * (lubię jeść poza domem...)

lubię jeść poza domem
ale też bardzo lubię
jeść w domu

dwie

tak odmienne tradycje
łączą się w jednej
osobie, nie

wieszając mieszkańców
i nie paląc ich domów

Zamów prenumeratę cyfrową

Z ostatniej chwili!

U nas masz trzy bezpłatne artykuły do przeczytania w tym miesiącu. To pierwszy z nich. Może jednak już teraz warto zastanowić się nad naszą niedrogą prenumeratą cyfrową, by mieć pewność, że żaden limit Cię nie zaskoczy?

Komentarz autora:

Utwór ma charakter wyłącznie kulinarny!

Data publikacji:

Szymon Bira

Urodził się w 1987 r. Pochodzi z Bytomia. Autor książek poetyckich: „światło umieranie” (2008), „Podręcznik królowej” (2011) oraz „3,5” (2015). Mieszka i pracuje we Wrocławiu.

okładka
Dowiedz się więcej

Prenumerata
Każdy numer ciekawszy od poprzedniego

Zamów już teraz!

okładka
Dowiedz się więcej

Prenumerata
Każdy numer ciekawszy od poprzedniego

Zamów już teraz!