Page 18FCEBD2B-4FEB-41E0-A69A-B0D02E5410AERectangle 52 Przejdź do treści

Szanowni Państwo!

Wiele osób spośród naszych Czytelników i Czytelniczek wybiera tradycyjną drukowaną wersję kwartalnika, ale są także tacy, którzy coraz częściej korzystają z nośników elektronicznych. Dlatego wprowadzamy cyfrową wersję „Przekroju”. Zapraszamy do wykupienia prenumeraty, w której ramach proponujemy nieograniczony dostęp do aktualnych i archiwalnych wydań kwartalnika.

Ci z Państwa, którzy nie zdecydują się na prenumeratę, będą mieli do dyspozycji bezpłatnie 3 „Przekrojowe” teksty oraz wszystkie rysunki Marka Raczkowskiego, krzyżówki, recenzje, ilustracje i archiwalne numery z lat 1945–2000. Zapraszamy do lektury!

wykup prenumeratę cyfrową

Marta Dymek

Blogerka i autorka książek kulinarnych. Niestrudzona propagatorka kuchni roślinnej. Na pytanie, czy nie tęskni za mięsem, odpowiada: „Nie, tak samo jak nie tęsknię za obiadami w przedszkolu”.

Czytaj
Dobra kuchnia
Odgrzewane kotlety Marty Dymek

Dobra kuchnia

Kwartalnik / społeczeństwo
Za każdym razem, kiedy powtarzamy, że bigos w „Panu Tadeuszu” był lepszy niż purée w „Misiu”, zapominamy, że dobra kuchnia jest nie tylko smaczna. Pisze Marta Dymek
Czytaj
Gra w zero waste

Gra w zero waste

Kwartalnik / społeczeństwo
Kupić wielorazowy kubek do kawy i zestaw bambusowych słomek czy wpłacić na fundację i podpisać petycję? Co jest lepsze dla świata z perspektywy kuchni? Sprawdza Marta Dymek
Czytaj
Co zamiast mięsa?

Co zamiast mięsa?

Kwartalnik / społeczeństwo
Co ma niby znaczyć: „Co jeść jesienią zamiast mięsa”? Dlaczego „zamiast”? Przecież to od razu stawia kuchnię roślinną w złym świetle. Odpowiedzi na to pytanie szuka Marta Dymek