Page 18FCEBD2B-4FEB-41E0-A69A-B0D02E5410AERectangle 52 Przejdź do treści

O wiośnie mamy zielone pojęcie!

Kiedy wszystko się dopiero rodzi i rozwija, wiosenny „Przekrój” nadlatuje w pełnym rozkwicie! W najnowszym wydaniu piszemy z rozwagą o równowadze, z odwagą o strachu, z uwagą o bałtyckich krajach, z miłością o wróblach i z zachwytem o zieleni i porankach. Zachęcamy do czytania!

Kup wiosenny „Przekrój”!

188 stron do czytania przez trzy miesiące. „Przekrój” w nowym formacie jest wygodniejszy do przeglądania i idealnie mieści się w skrzynce pocztowej. Zamów i ciesz się lekturą – tylko tutaj w niższej cenie. Sprawdź!

dr Ryan Bromley

Wolny duch wiecznie głodny wrażeń kulinarnych – od kiedy został szefem kuchni, nie przestaje mieszać w garnkach i tyglach. Badacz doznań zmysłowych i kurator sztuki gastronomicznej. Miłośnik rzemiosła, jedzenia, które syci nie tylko ciało, i świadomego życia.

Czytaj
Ciasto czekoladowe ze słodkich ziemniaków
Jedno danie Ryana Bromleya

Ciasto czekoladowe ze słodkich ziemniaków

Kwartalnik / społeczeństwo
Nasz ekspert od gastronomii obchodzi swoje wegetariańskie urodziny i podaje przepis na czekoladowe ciasto ze słodkich ziemniaków. dr Ryan Bromley
Czytaj
Carpe diem
Jedno danie Ryana Bromleya

Carpe diem
Kokosowe curry z karpia

Kwartalnik / społeczeństwo
Przepis na kokosowe curry z karpia przedstawia dr Ryan Bromley
Czytaj
Kiszony sos chili
Jedno danie Ryana Bromleya

Kiszony sos chili
Rewolucyjna przyprawa

Kwartalnik / społeczeństwo
Przepis na kiszony sos chili podaje dr Ryan Bromley
Czytaj
Dojrzewający sos pontack
Jedno danie Ryana Bromleya

Dojrzewający sos pontack
Najcenniejszy składnik to czas

Kwartalnik / społeczeństwo
Przepis na sos z czarnego bzu podaje dr Ryan Bromley
Czytaj
Magiczny spritzer
Jedno danie Ryana Bromleya

Magiczny spritzer
Sambucus nigra

Kwartalnik / społeczeństwo
Przepis na syrop z kwiatów czarnego bzu podaje dr Ryan Bromley
Czytaj
Masala czaj
Jedno danie Ryana Bromleya

Masala czaj
Bożonarodzeniowe wspomnienia ze szczyptą przypraw

Kwartalnik / społeczeństwo
Kardamon odgrywa ważną rolę w kulinarnej historii kontynentu. Szczególnie gdy mówimy o bożonarodzeniowych słodyczach. Przepis na gorącą herbatę z przyprawami przedstawia dr Ryan Bromley
Czytaj
Stara miłość rdzewieje
Jedno danie Ryana Bromleya

Stara miłość rdzewieje

Kwartalnik / społeczeństwo
Przepis na ocet jabłkowy podaje dr Ryan Bromley
Czytaj
Nie taki twardy orzech do zgryzienia
Jedno danie Ryana Bromleya

Nie taki twardy orzech do zgryzienia

Kwartalnik / społeczeństwo
Domowe masło orzechowe jest łatwe do wykonania i kosztuje ułamek tego, co produkty oferowane w sklepach. Dodatkowo nie ma zagęszczaczy i nadmiaru substancji słodzących, więc łatwo przywrócić tę prostą potrawę do kategorii zdrowej żywności, do której pierwotnie należała. Świętujemy Dzień Bułki z Masłem... Orzechowym! dr Ryan Bromley
Czytaj
Granola – ikona kontrkultury
Jedno danie Ryana Bromleya

Granola – ikona kontrkultury

Kwartalnik / społeczeństwo
Bez śniadania ani rusz! Z okazji Europejskiego Dnia Śniadania, który obchodzimy 24 kwietnia, przepis na granolę przedstawia dr Ryan Bromley
Czytaj
Kwaśne mleko, słodkie życie
Jedno danie Ryana Bromleya

Kwaśne mleko, słodkie życie

Kwartalnik / społeczeństwo
Przepis na jogurt podaje dr Ryan Bromley