pixel Page 18FCEBD2B-4FEB-41E0-A69A-B0D02E5410AERectangle 52 Przejdź do treści

Szanowni Państwo!

Chcielibyśmy – na tyle ile to możliwe – umilić Państwu ten trudny czas, dlatego w dniach 20 marca - 13 kwietnia udostępniamy wersję cyfrową wiosennego numeru bezpłatnie. Zapraszamy do czytania i słuchania audio z bieżącego numeru! Przeczytaj wiosenny numer

W związku z zamknięciem wielu punktów sprzedaży prasy, zapraszamy do kupienia papierowej wersji numeru wiosennego w cenie okładkowej, bez dodatkowych kosztów przesyłki. Kup wiosenny numer

dr Ryan Bromley

Wolny duch wiecznie głodny wrażeń kulinarnych – od kiedy został szefem kuchni, nie przestaje mieszać w garnkach i tyglach. Badacz doznań zmysłowych i kurator sztuki gastronomicznej. Miłośnik rzemiosła, jedzenia, które syci nie tylko ciało, i świadomego życia.

Czytaj
Ciasto czekoladowe ze słodkich ziemniaków
Jedno danie Ryana Bromleya

Ciasto czekoladowe ze słodkich ziemniaków

Kwartalnik / społeczeństwo
Przepis na ciasto czekoladowe ze słodkich ziemniaków przedstawia dr Ryan Bromley
Czytaj
Carpe diem
Jedno danie Ryana Bromleya

Carpe diem
Kokosowe curry z karpia na polskie Boże Narodzenie

Kwartalnik / społeczeństwo
Przepis na kokosowe curry z karpia przedstawia dr Ryan Bromley
Czytaj
Kiszony sos chili
Jedno danie Ryana Bromleya

Kiszony sos chili
Rewolucyjna przyprawa

Kwartalnik / społeczeństwo
Przepis na kiszony sos chili podaje dr Ryan Bromley
Czytaj
Dojrzewający sos pontack
Jedno danie Ryana Bromleya

Dojrzewający sos pontack
Najcenniejszy składnik to czas

Kwartalnik / społeczeństwo
Przepis na sos z czarnego bzu podaje dr Ryan Bromley
Czytaj
Magiczny spritzer
Jedno danie Ryana Bromleya

Magiczny spritzer
Sambucus nigra

Kwartalnik / społeczeństwo
Przepis na syrop z kwiatów czarnego bzu podaje dr Ryan Bromley
Czytaj
Masala czaj
Jedno danie Ryana Bromleya

Masala czaj
Bożonarodzeniowe wspomnienia ze szczyptą przypraw

Kwartalnik / społeczeństwo
Kardamon odgrywa ważną rolę w kulinarnej historii kontynentu. Szczególnie gdy mówimy o bożonarodzeniowych słodyczach. Przepis na gorącą herbatę z przyprawami przedstawia dr Ryan Bromley
Czytaj
Stara miłość rdzewieje
Jedno danie Ryana Bromleya

Stara miłość rdzewieje
(ocet jabłkowy)

Kwartalnik / społeczeństwo
Przepis na ocet jabłkowy podaje dr Ryan Bromley
Czytaj
Nie taki twardy orzech do zgryzienia
Jedno danie Ryana Bromleya

Nie taki twardy orzech do zgryzienia

Kwartalnik / społeczeństwo
Domowe masło orzechowe jest łatwe do wykonania i kosztuje ułamek tego, co produkty oferowane w sklepach. Dodatkowo nie ma zagęszczaczy i nadmiaru substancji słodzących, więc łatwo przywrócić tę prostą potrawę do kategorii zdrowej żywności, do której pierwotnie należała. dr Ryan Bromley
Czytaj
Granola – ikona kontrkultury
Jedno danie Ryana Bromleya

Granola – ikona kontrkultury

Kwartalnik / społeczeństwo
Przepis na granolę przedstawia dr Ryan Bromley
Czytaj
Kwaśne mleko, słodkie życie
Jedno danie Ryana Bromleya

Kwaśne mleko, słodkie życie

Kwartalnik / społeczeństwo
Przepis na jogurt podaje dr Ryan Bromley